• Ενημερωθείτε για το Bitcoin και τα Κρυπτονομίσματα!
  • info@cryptosolutions.gr
  • +30 6941 511 404

Η Bitcoin ερώτηση: Να αγοράσω ΤΩΡΑ ή θα κλαίω αργότερα;

  • Home / Η Bitcoin ερώτηση: Να αγοράσω ΤΩΡΑ ή θα κλαίω αργότερα;

Η Bitcoin ερώτηση: Να αγοράσω ΤΩΡΑ ή θα κλαίω αργότερα;

Όταν εκφωνείται η λέξη “Bitcoin”, επικαλείται μια ισχυρή αίσθηση του νεωτερισμού. Είναι μια νέα ιδέα, μια έννοια τόσο ξένη, τόσο διαφορετική από οτιδήποτε υπήρξε ποτέ, ότι οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα να συλλάβουν αυτή την ιδέα στο μυαλό τους. Η αρχική αντίδραση όταν κάποιος ψάχνει να ενημερωθεί για το Bitcoin, ή ακόμα και να ακούσει, είναι διαφορετική για κάθε άτομο. Αυτό έχει κάπως να κάνει και με τη νοημοσύνη. Δεν είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ο μέσος άνθρωπος που είναι μέσα στο Bitcoin είναι πιο έξυπνος από ό,τι το μέσο άτομο προερχόμενο από το γενικό πληθυσμό. Αυτό λέει κάτι.

warren-buffett
Warren Buffet

Είμαι βέβαιος ότι μέχρι τώρα οι περισσότεροι που διαβάζετε αυτό το άρθρο έχετε ακούσει την αναλογία συγκρίνοντας το που είμαστε τώρα  στο Bitcoin με τις πρώτες μέρες του Διαδικτύου. Εκείνοι με τη διορατικότητα και το θάρρος να αγκαλιάσουν τη νέα τεχνολογία πριν από 20 χρόνια αναδείχθηκαν ως ηγέτες της σημερινής παγκόσμιας οικονομίας. Είναι σαφές ότι εκείνοι οι οποίοι αγκάλιασαν την ιδέα του διαδικτύου πρώτοι ήταν σωστοί και εκείνοι που την αμφισβήτησαν ήταν λάθος.

Τί είναι αυτό που χωρίζει τους ανθρώπους σε αυτές τις ομάδες όμως; Η πρώτη ομάδα είναι εκείνοι που αγκαλιάζουν την τεχνολογία και η άλλη ομάδα είναι οι σκεπτικιστές. Θα μπορούσε να είναι πολλά πράγματα.

Η ηλικία φαίνεται να είναι ένας σημαντικός παράγοντας που εμπλέκεται στον Bitcoin σκεπτικισμό. Καθώς κοιτάζω πάνω από το τοπίο του Bitcoin, ένα κοινό μεταξύ των επικριτών του Bitcoin είναι ότι ως επί το πλείστον είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Άνθρωποι όπως ο Warren Buffet, ο Paul Krugman, και άλλοι που αντιπαθούν το Bitcoin είναι ηλικιωμένοι. Φανταστείτε να βλέπετε τον κόσμο να αλλάζει από την επανάσταση της πληροφορίας και να εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι στενόμυαλοι σχετικά με την επερχόμενη επανάσταση του χρήματος. Μερικοί άνθρωποι δεν μαθαίνουν ποτέ. Όταν μιλώ για Bitcoin στους ανθρώπους που είναι τεχνολογικά ενήμεροι, συνήθως κάτω των 40 ετών, έχουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να πουν για αυτό, θετικά ή αρνητικά, σε σχέση με εκείνους που αγωνίζονται εναντίον του.

Ψυχολογικά, οι επικριτές θα μπορούσαν να είναι προσκολλημένοι σε αυτό με το οποίο είναι άνετοι, διότι, ας το παραδεχτούμε, η αλλαγή μπορεί να είναι τρομακτική. Κοιτάξτε την κατάσταση του γάμου των ομοφυλοφίλων και την αναταραχή που έχει προκαλέσει η νομιμοποίηση του. Αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την φρενίτιδα που θα συμβεί μόλις το σύστημα Fiat καταρρεύσει κάτω από το βάρος των δικών τους χρεών. Θα ήταν ασφαλές να υποθέσουμε ότι οι περισσότεροι τεχνολογικά μορφωμένοι άνθρωποι και οι νεότεροι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να κατανοήσουν και να υποστηρίξουν το Bitcoin από εκείνους που βλέπουν τη σημερινή κατάσταση, όπως ορίζεται στην πέτρα.

Σημερινή Κατάσταση: Οι ΗΠΑ Έχουν $18 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρέος

janet-yellen
Janet Yellen

Τι συμβαίνει με τη σημερινή κατάσταση; Όχι και πολλά. Οι ΗΠΑ έχει μόνο $18 τρισεκατομμύρια δολάρια χρέος. Δεν έχει σημασία ότι η Fed έχει θέσει το επιτόκιο 0% για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο. Δεν είναι μεγάλο θέμα ότι αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η Fed έχει την εκτύπωση δωρεάν χρημάτων και τα δίνει στις τράπεζες. Φυσικά, δεν είναι θέμα που οι τράπεζες έχουν δανείσει αυτά τα χρήματα και βάζουν τον πληθυσμό σε ένα μη βιώσιμο χρέος. Και σίγουρα δεν έχει σημασία αν η Fed αυξάνει τα επιτόκια και όλο αυτό το πράγμα θα μπορούσε να καταρρεύσει. Όλα είναι καλά και ωραία, προχωράμε μαζί.

Εάν η Fed αυξήσει τα επιτόκια, αυτό προκαλεί το ποσό των τόκων που οι άνθρωποι πρέπει να πληρώσουν για τις πιστωτικές τους κάρτες. Συσφίγγει την προσφορά χρήματος, η οποία προκαλεί τα αποθέματα. Αν η προσφορά χρήματος είναι αυστηρότερη, τότε πώς μπορούν οι άνθρωποι να πληρώσουν τα χρέη τους; Οι άνθρωποι που ήδη αγωνίζονται για να κάνουν το ελάχιστο και όταν αυτό είναι αυξημένο, απλά δεν θα πληρωθεί. Δεν είμαι το μόνο πρόσωπο που ισχυρίζεται ότι το σημερινό σύστημα δεν είναι βιώσιμο. Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google θα σας δείξει την αφθονία των αποδεικτικών στοιχείων που υποστηρίζουν την υπόθεση αυτή. Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο: η τεχνολογία αναπτύσσεται συνεχώς και τα λαμπρότερα μυαλά εργάζονται για το Bitcoin. Ανέφερα ότι το Bitcoin είναι άτρωτο από την ελεύθερη νομισματική πολιτική της κυβέρνησης;

Εγγενή αξία του Bitcoin

Τί είναι αυτό που δίνει αξία στο Bitcoin; Στην πραγματικότητα,τί δίνει αξία στο δολάρίο; Το δολάριο υποστηρίζεται από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν κάποιος τύπος ήθελε να δανειστεί δέκα δολάρια και ξέρω ότι έχει ήδη ένα χρέος $10.000 δολαρίων, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η υποστήριξή του δεν αξίζει πάρα πολύ. Έτσι, καλούμαστε να δώσουμε εγγενή αξία για ένα κομμάτι χαρτί που υποστηρίζεται από μια οντότητα που είναι ήδη $18 τρισεκατομμύρια στο χρέος. Εντελώς λογικό!

blockchain-info-hashrate-distribution

Έτσι, το ερώτημα παραμένει, από τι υποστηρίζεται το Bitcoin; Υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο και ισχυρότερο δίκτυο υπολογιστών στον κόσμο: το blockchain. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία που έχουμε ένα αμετάβλητο καθολικό. Αν δεν μπορείτε να δείτε την εγγενή αξία σε συναλλαγές σε ένα σύστημα που εξαλείφει εντελώς τις αρνητικές ανθρώπινες ιδιότητες, όταν πρόκειται για το εμπόριο, τότε μπορείτε απλά να καθίσετε στις πλαϊνές γραμμές, ενώ εμείς οι υπόλοιποι πλουτίζουμε. (Σημείωση: αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κακοί παράγοντες, πολλοί από αυτούς σε αυτό το οικοσύστημα, ενεργούν άσχημα με τρόπους που δεν σχετίζονται με την υποδομή των blockchains) Την blockchain μπορούμε να την εμπιστευθούμε. Ο μόνος τρόπος για να εξαπατηθεί αποτελεσματικά η blockchain είναι να αποκτήσει κάποιος το 51% του κατακερματισμού του δικτύου το οποίο είναι σχεδόν αδύνατο. Η μεγάλη ποσότητα των ASICs και της λεκτρικής ενέργειας που η επίθεση θα κόστιζε το κάνει τόσο πολύ έξω από το φάσμα των δυνατοτήτων που μπορεί εύλογα να προεξοφληθεί.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα στην Τεχνολογία, το Bitcoin θα είναι μέρος της ζωής τους

Τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν με iPads και έξυπνα τηλέφωνα. Έχουν κατακλυστεί με την τεχνολογία σε νεαρή ηλικία, και είναι άνετα με αυτό. Για να μην αναφέρουμε ότι δεν είναι δύσκολο να αντιγράψουν και να επικολλήσουν μια διεύθυνση Bitcoin ή να σαρώσουν ένα QR code, και στη συνέχεια, να μάθουν τις ονομαστικές αξίες. Αυτό είναι κυριολεκτικά η καμπύλη εκμάθησης για τη χρήση του Bitcoin ως μέσο συναλλαγής. Η ασφάλεια των νομισμάτων είναι μια άλλη ιστορία, αν και με την άνοδο των Hardware Wallet δε θα είναι πρόβλημα για πολύ καιρό ακόμα. Καθώς η κοινωνία γίνεται τεχνολογικά πιο εξελιγμένη, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι όλες οι πτυχές της ζωής θα πρέπει να προχωρήσουν με την εν λόγω τεχνολογία, στην οποία τεχνολογία συμπεριλαμβάνονται και τα χρήματα. Στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει ήδη.

technology-educationΈτσι, οι νέοι, οι άνθρωποι της τεχνολογίας, και οι μορφωμένοι, όλοι συρρέουν στο Bitcoin. Αυτό είναι το μέλλον. Μπορώ να στείλω κάτι που έχει συμφωνηθεί μία αξία κατά τη στιγμή της συναλλαγής, σε ένα άτομο που δεν ξέρω καν, που ζει στην Ισλανδία, στην Κίνα, στην Ινδία, στην Αφρική ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Τίποτα άλλο δεν μπορεί να ολοκληρώσει με αυτή την ταχύτητα και ευκολία. Ακριβώς αυτή η ικανότητα και μόνο είναι αρκετή για να δώσει στο Bitcoin μια «εσωτερική αξία». Το Bitcoin είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα. Ααα και ανέφερα ότι μπορεί να υπάρξουν μόνο 21 εκατομμύρια bitcoins; Αν εξαιρέσουμε τα νομίσματα που έχει στην κατοχή του ο Satoshi και αυτά που έχουν χαθεί, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξουν διαθέσιμα μόλις 19 εκατομμύρια νομίσματα συνολικά. Ο αριθμός αυτός δεν μπορεί ποτέ να αυξηθεί. Υπάρχουν 14 εκατομμύρια bitcoins σήμερα. Αυτό το ποσό είναι αρκετό για κάθε άτομο στον κόσμο να κατέχει 0.002 bitcoins. (http://bitcoinsperperson.com/) Αν το Bitcoin γίνει αποδεκτό ως μία μορφή παγκόσμιας συναλλαγής, τότε η αξία του ενός νομίσματος (1 Bitcoin) θα είναι τεράστια.

Η τέλεια καταιγίδα έρχεται. Τα ευφυή μυαλά μαζεύουν Bitcoin. Το Fiat σύστημα είναι κοντά στην κατάρρευση. Το Bitcoin φθάνει σε νέες αγορές και η επικρατούσα συνείδηση αυξάνεται. Είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι ο γενικός πληθυσμός να δει πόσο χρήσιμη είναι αυτή η τεχνολογία. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να μαζέψετε για τον εαυτό σας κάποια Bitcoin. Στη χειρότερη περίπτωση το Bitcoin να αποτύχει και θα χάσετε ας πούμε $230, αν έχετε αγοράσει μόνο ένα νόμισμα. Σε ένα πιο πιθανό σενάριο, ένα έχω να σας πω: ραντεβού στο φεγγάρι.

Essential SSL